Ring til os
20 21 15 02

Rustarbejde - Reparation af rust på bil

Hvorfor får min bil rust?

Alle biler får rust. Det er ikke til at undgå, og forekommer desværre oftere i et klima som Danmark på grund af vejrforholdene. Rust opstår, når jern og metal reagerer med ilten i luften. De to komponenter skaber et molekylet jernoxid, også kaldet rust. Rust opstår i flere faser, og når du kender til faserne, kan du nemmere hjælpe din bil.

Rust er sjældent kønt at se på, og kan hurtigt få din bil til at se flere år ældre ud end den er, hvilket også kan gøre den sværere at sælge.

Faserne af rust

Der findes tre faser af rust, hvor den første er mild og den tredje er særligt slem.

 • Fase 1: Overfladerust

  Her vil du se rust i revner i malingen. Rusten kan slibes væk, så man igen kan se det lyse metal. Nu starter det egentlige rustarbejde, for her påføres rusthæmmer af tre omgange, så overfladen ikke er så modtagelig overfor rust.

 • Fase 2: Rustbobler

  Behandler du ikke overfladerusten, vil din bil få rustbobler. De opstår, når rusten trænger ind i metallet og skyder bobler frem i malingen. Her skal der bruges flere kræfter på at slibe og eventuelt bruge spartel til at reparere ujævne overflader i malingen. I fase 1 og 2 kan en autolakerer stadig redde din bil, så det ikke er til at se rustarbejdet.

 • Fase 3: Rusthul

  Karosseriet af din bil er nu delvist nedbrudt og rusten er så skrøbelig, at der opstår huller, hvor det falder fra hinanden. Det er vigtigt, at du holder øje med rusten, og om den spreder sig og udgør en fare dig og andre i trafikken.

Hvordan behandler mekanikeren rust?

Mekanikeren vil gribe rustarbejdet an på samme måde, som beskrevet ovenfor. I fase 1 vil mekanikeren slibe rusten væk og forsegle metallet, så det ikke så nemt får rust igen.

I fase 2 vil mekanikeren gentage processen, men også udligne ujævne overflader og male eller sende bilen til autolakerer. I fase 3 bil mekanikeren tage stillingen til bilen stand, og om det kan svare sig at fikse den. Rustne dele kan fjernes og nye kan svejses på, men ikke for enhver pris.

Sådan holder du rust på afstand

Hvis du gerne vil undgå rust så længe som muligt, er der nogle ting, du kan gøre for at holde jernoxiden på afstand.

 • Vask din bil regelmæssigt
 • Fjern snavs og skidt fra undervognen
 • Vask efter der er blevet saltet
 • Få en undervognsbehandling

 

OE godkendt rustarbejde i Varde, Ølgod & Grindsted

Drejer det sig om rust i bunden af bilen, rust på lakken, eller et karosseri gennemtæret af rust, er det arbejde for fagfolk. Og det er vi. Det er svært for almindelige bilister at se om rustarbejdet er håndteret på en fornuftig måde og efter bilfabrikkens anvisninger, så det er et spørgsmål om tillid. Man skal være sikker på at have en mekaniker. Og vi er meget glade for at kunne tilbyde arbejde med rust, som du altid kan stole på er det bedst mulige, til fornuftige, konkurrencedygtige priser.

Alt vores arbejde er desuden OE godkendt.

Kontakt os enten på telefon, eller send os en mail, og få en snak om hvordan vi kan hjælpe med dit rustproblem.

Få et tilbud


Top